Haal je tarwetorilla's maar uit, vandaag bereiden we Franse taco's!
Een recept om met je handen te eten, waar het hele gezin dol op zal zijn!

De taco's zijn royaal gegarneerd met een mix van gehakt en huisgemaakte friet, allemaal overgoten met een absoluut onweerstaanbare kaassaus! Genoeg om een perfecte maaltijd samen te stellen en te genieten bij een goede film.

Volg onderstaande instructies stap voor stap om deze Franse taco's te maken.

Aantal personen

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Type keuken

Frans

Bereiding

 1. Bereid de frietjes: schil en snij de aardappelen in frietjes, meng ze met het olijfolie en zout en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier in de oven gedurende 20 minuten op 220°C.
 2. Bereid het vlees voor: bruin een gesnipperde ui in olijfolie, voeg als het doorschijnend is het gehakt, peper en zout toe. Roer af en toe tot het einde van het koken.
 3. Bereid de kaassaus voor: kook de room in een pan, voeg de emmental toe en roer tot het gesmolten is. Voeg de grof gehakte cheddar en peper toe. Maak de saus dikker en mix.
 4. Leg de twee tortilla’s op elkaar. Verdeel de barbecuesaus (of uw saus naar keuze), vermijd de randen. Leg de helft van de friet in het midden.
 5. Voeg de helft van de kaassaus toe en daarna de helft van het gehakt. Centreer alles goed in een rechthoek om gemakkelijk te kunnen vouwen.
 6. Vouw de randen één voor één om, te beginnen met de bovenrand, dan de rand naar u toe en vervolgens de zijkanten, waarbij u probeert om de vulling er altijd in te stoppen.
 7. Draai de taco’s om en kook in een Panini grill gedurende 3 minuten (of in een pan gedurende 3 minuten aan elke kant, te beginnen met de kant met de vouw)
 8. Herhaal deze stappen met de tweede taco en uw taco’s zijn klaar.
 9. Smakelijk!

Kies een saus voor uw taco:

Ingrediënten frietjes

Ingrediënten vlees

Ingrediënten kaassaus

Benodigdheden

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Main Menu