No products in the cart.
Dynamite shrimps zijn gefrituurde garnalen in een zoete en tegelijk pittige saus. Je kan dit gerecht zowel als voorgerecht als hoofdgerecht opdienen.
Dit dynamite shrimp recept is eenvoudig te bereiden en zo klaar.
Gegarandeerd succes bij de hele familie!
Aantal personen
2 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Type keuken
Aziatisch
Bereiding
- Pel de garnalen en snij de achterkant van elke garnaal om de zwarte ader die er doorheen loopt te verwijderen.
- Marineer de garnalen: voeg in een kom de garnalen toe en giet de gezouten sojasaus erbij. Voeg lichtjes wat peper toe en laat 15 minuten marineren.
- Bereid de saus voor: meng de Samouraï saus en Chili-Thaï saus.
- Zet 2 aparte kommen klaar: 1 kom met bloem en 1 kom met losgeklopte eieren.
- Doop de garnalen om beurten in de eieren en vervolgens in de maizena.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan, de olie moet halverwege de garnalen komen.
- Voeg de garnalen toe en bak een paar minuten tot je een mooie kleur krijgt.
- Doop de garnalen in de kom met saus (Samouraï en Chili-Thaï). Zorg ervoor dat de garnalen goed met saus bedekt zitten.
- Serveer met een paar chilivlokken en gesnipperde ui.
Ingrediënten
- 500 gr garnalen
- 1 eetlepel gezouten sojasaus
- maizena
- peper
- 2 eetlepels Samouraï saus
- 1,5 eetlepel Chili-Thaï saus
- 2 eieren