No products in the cart.
PiPO appelsap - kraakvers geperst

Haspengouw in zijn puurste vorm!
Een snelle levering, (h)eerlijke producten, een korte keten recht van de boer en lokaal? Daarvoor moet je bij PiPO appelsappen zijn!
PiPO appelsap wordt ambachtelijk gemaakt van milieuvriendelijk geteelde vruchten uit Haspengouw. Zonder bewaarmiddelen, zonder toevoeging van suiker, water, zoetstof, kleurstof of smaakstof. Enkel kraakverse persingen die zorgen voor een appelsap van topkwaliteit, de kwaliteit die u van PiPO verwacht!
Naast appelsap kan je bij PiPO ook terecht voor gin, suikerarme confituren, vliersiroop, stropen, honing en andere smaken van fruitsap.
Hoe het groeide
Piet Porreye besliste eind jaren ’70 om fruitteler te worden. De passie en deskundigheid werden ingegeven door zijn vader Walter Porreye. De “Porreye-snoei” is een werk van Walter en wordt nog steeds met respect bij PiPO toegepast.
In 2021 teelt Piet peren, appels en kersen. De appelen worden volledig geteeld voor PiPO en de kersen worden verhandeld via lokale supermarkten.

1
1978
Piet beslist om fruitteler te worden met appelen, peren en frambozen. De "Porreye snoei" geeft een uitstekend resultaat en wordt nog steeds zo toegepast.

2
2003
De oudste zoon van Piet en Veerle, Dries, stapt mee in het fruitbedrijf. Het bedrijf heeft inmiddels een eigen oppervlakte van 25ha, met een koelcomplex voor de ULO bewaring van 500 ton fruit.

3
2006
Veerle, echtgenote van Piet zet haar schouders mee onder een nieuw project en bedenkt PiPO appelsap, genaamd naar Piet Porreye.

4
2009
PiPO produceert nu ook suikerarme confituren en siropen. Fruitsoorten met gegarandeerde versheid, originele verpakking en een mooie afwerking!

5
2011
Een sterrentent in het midden van de fruitbomen. Toeristen en bezoekers ontdekken via georganiseerde bedrijfsbezoeken hoe mooi fruitteelt is en maken kennis met het familiebedrijf terwijl ze proeven van de heerlijke streekproducten.

6
2012
Brecht Porreye, de tweede zoon van Piet en Veerle, beslist om mee in het bedrijf te stappen en de productie op zich te nemen. De grootste activiteit bestaat in het afvullen van de PiPO bag-in-box 3L en het persen van fruit voor derden.

7
2016
PiPO koopt een 2de loods op 800m van de huidige locatie en heeft een oppervlakte van 2000m2. De volledige productie gebeurt nu onder één dak.

8
2017
De PiPO mini pouch 200ml wordt gelanceerd in 2 varianten: 100% natuur appelsap en 80% appelsap met 20% kersensap. De verpakking is ideaal voor kinderen en het zakje lekt niet na opening!

9
2018
Milieuvriendelijke teelt doe je uiteraard met bijen, bijenkorven, bloesem en bloesemhoning. PiPO bloesemhoning was dan ook de volgende logische toevoeging aan het assortiment.

10
2020
Terug van weggeweest, PiPO in glazen flessen van 75cl.