Kombucha – Gefermenteerde thee

Kombucha - Gefermenteerde thee

Laat je verrassen door deze verfrissende nieuwe drank van Ferm Kombucha. Ferm is gebrouwen van biologische en natuurlijke ingrediënten.
Bovendien is de gefermenteerde kombuchathee vegan, gmo vrij, alcoholvrij en heeft het een laag suikergehalte. Zorgeloos genieten dus!

Kombucha is een gefermenteerde thee, gemaakt van 4 eenvoudige ingrediënten: water, thee, suiker een scoby (symbiotic colony of bacteria & yeast).
De drank wordt wereldwijd reeds duizenden jaren gebrouwen. Kombucha is lichtzurig en prikkelend, bevat weinig suiker, cafeïne en calorieën, en is de ideale aanvulling op een gezonde levensstijl.

 

Wie is Ferm Kombucha?

Ferm is ontstaan uit een zoektocht naar een gezonde variant van cola, alcohol en andere minder gezonde frisdranken.
Klanten vragen steeds vaken naar gezonde alternatieven, met een laag suikergehalte of iets alcoholvrij.
Daarbij kwamen ze terecht bij een eeuwenoude Oosterse gefermenteerde thee: kombucha.
In 2017 werd Ferm opgestart, met als doel de gezondste en lekkerste variant op de markt te brengen.

We zouden zeggen, proef en oordeel vooral zelf!

Lees meer over Ferm Kombucha.

Gefermenteerde Kombucha cocktails

Wil je er toch graag een cocktailfeestje van maken?
Dan delen we graag enkele receptideeën.

Yellow fever

Stirred, not shaken. Met ijsblokjes en verse gember.

  • 20 cl Ferm Ginger Lemongrass
  • 2 cl Whiskey
  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl suikersiroop
  • ijsblokjes
Geel blikje Ferm Kombucha Ginger Lemongrass
Roos blikje Ferm Kombucha Blueberry Cassis

Queen berry

Stirred, not shaken. Serveren over ijs met verse bessen.

  • 20 cl Ferm Blueberry Cassis Kombucha
  • 4 cl droge gin
  • verse blauwe bessen
  • 1 cl suikersiroop
  • ijsblokjes

The snowman

Schudden met crushed ijs. Serveren met verse munt.

  • 20 cl Ferm Mint Lavender
  • 5 cl Zwarte rum
  • 1 eiwit
  • 1 cl suikersiroop
  • crushed ijs
Groen blikje Ferm Kombucha Mint Lavender
Rood blikje Ferm Kombucha Mandarin Star Anise

Beetlejuice

Roeren en serveren over ijs.

  • 20 cl Ferm Mandarin Star Anise Kombucha
  • 5 cl Campari
  • 2 cl rode vermouth
  • 2 cl droge gin

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Main Menu